MIN HISTORIE

Den første bryllupskaken!


Min start som baker var egentlig litt tilfeldig, da jeg i 2016  ble spurt om å bake bryllupskaken til en venninne av søsteren min. Jeg måtte gå noen runder med meg selv for å finne ut om jeg kunne takke ja til oppdraget og spurte min mor og far om de ville hjelpe meg litt. De svarte selvfølgelig ja! Da var det bare å lære seg det man trengte for å lage en sånn kake. Jeg startet med YouTube og der fant jeg blant annet videoer om å lage roser. Etter flere timer med forskjellige videoer var det bare å kjøpe inn utstyr og begynne å øve. Jeg hadde sett på videoer for å lære hvordan man trekker en kake, men hadde ikke øvd på det før jeg sto der og skulle trekke en bryllupskake! 


Men det gikk bra, så da var det bare å fortsette! Jeg opprettet en Facebook-side og plutselig tikket bestillingene inn. Nå har jeg også fått et flott baksterom i kjelleren hjemme. Der svinger også min mor kjevle, og baker lefser og flatbrød, etter god gammel tradisjon med kokte, malte poteter, fra Ulmo gård på Selsverket.


Temakaker og 3D kaker

Jeg er veldig inspirert av USA når det kommer til kaker, og særlig den fantastisk amerikanske oppfinnelsen fondant. Fondanten er lett å jobbe med og egner seg derfor godt til pynten. Jeg anbefaler oftest marsipan som trekk, da det ikke blir like søtt, men noen liker ikke marsipan eller tåler ikke mandler, og da kan fondant være et godt alternativ.


Jeg lar meg også inspirere av fantastiske amerikanske kreasjoner, særlig temakaker og 3D kaker. Selv om jeg ikke har ambisjoner om å få til de største og mest prangende kakene, er jeg alltid klar for en utfordring!

Det har blitt flere bryllupskaker og dåpskaker. Jeg har fått prøve meg på 3D-kaker og temakaker. Dette synes jeg er veldig morro! Jeg sa jeg ville ta med meg kake til tremenningen min sin konfirmasjon og spurte hans mor hva jeg skulle finne på. Hun sa at "han ønsker å bruke konfirmasjonspengene sine på en slange, er dette noe du kunne fikse tror du?" Vel, ja det må vel la seg fikse det. Etter 4,5 kg kake, ca 2 kg marsipan og mange timers maling ble jeg ferdig og kaken var klar til den lange turen til Evje. Der ble den møtt med konfirmantens lange fjes og han spurte, "kan jeg legge ut bilde av DEN KULE KAKA??". "Ja, det er jo klart, det er din kake!" 

Slangekake til konfirmasjon

Rosettbakkels

Oppskrift fra min mormor.

Tradisjonsbakst

Vi prøver å ta vare på tradisjonsbaksten samtidig som vi prøver oss på mye nytt. Det var ikke mange her i området som hadde hørt om Gule bomber før jeg begynte å bake dem til vårt første julemarked, men nå har dette blitt en bestselger til jul!


Jeg har samlet en del gamle oppskrifter på tradisjonelle julekaker som er vanlige i Gudbrandsdalen. Oppskriftene har jeg blant annet fått fra min mormor. Siden min farmor er fra Rendalen finner du også Sirupstynnkake på min liste over tradisjonsbakst, bakt etter oldemors oppskrift.

Glutenfritt

Jeg tilbyr også glutenfrie kaker. Min besteveninne gjennom 20 år har cøliaki, og jeg har lært meg masse om dette. Mine julekaker som logisk sett skal være glutenfri, blir bakt for å være helt 100% glutenfrie! MEN helt vanlig kokesjokolade inneholder spor av gluten. Så her tilkommer det ett tillegg for å få den helt glutenfri, da helt glutenfri sjokolade er en del dyrere.

Glutenfri Pingukake!

ETT UTVALG AV MINE KAKER:

20200911_111602
96717978_1060433684339422_4504937771676205056_o
109602082_1108525649530225_9068847826146401432_o
79465609_946253919090733_4590648877769555968_o
38001526_620508238331971_14234698439983104_o (1)
53020297_750600665322727_6889814570047635456_o (1)
29749354_545305809185548_398165912062139524_o
29365672_539118803137582_234837189563777024_o
33036188_566954093687386_8729504450546237440_o
20211127_142744
20210618_175109
23456302_485120728537390_751065458316965743_o
107103840_1102626283453495_3115292203896932607_o (1)
122761679_1192173464498776_4262269555730683947_o
20211017_130811
20211113_110753
20211121_124414
20210910_180450
20210822_112324
20210813_113137
20210904_140828 (1)
20181222_101943
20180428_144859
119889413_1162081030841353_1810326615897108280_o
135449261_1243436602705795_3335906901682615016_n
71142977_875238546192271_6484655354234798080_o
45345752_682764398773021_1436233224081637376_o (1)
20170909_000237
20160924_203240
20201115_172115 (2)
20170319_190828
136956613_1248061258909996_7141071933801137018_n
165966363_1298422860540502_3132402380648462971_n
FB_IMG_1631227032683
FB_IMG_1631227040374
33063607_566954180354044_8502353508685578240_n
33025894_566954123687383_8687995386926727168_n
133481161_1241524852896970_8027794419141987855_n
20201207_145803
20201124_170611
20201120_144250
20201120_144310
20211130_194525
20220408_162202
20220413_234721
20220409_155042
20201120_121718
20220413_234525 – Kopi
20220413_234838
68919297_850768798639246_6332768817973821440_o (1)
13895052_264517013931097_4533422498958965808_n
20170908_222034
67338127_837542693295190_1237641744565141504_o
20170630_110718
20170211_095228
121738192_1184094128640043_5041577336767878577_n